Om Forlæst

Om Forlæst

Forlæst er en podcast hvor Bjarke Sølverbæk og gæsteoplæsere læser højt. Forfatterne er typisk døde for over halvfjers år siden så deres tekster er frit tilgængelige for os alle sammen. Fortællingerne og forfatterne vil ofte blive introduceret så det giver bedre mening hvordan de indskriver sig i litteraturhistorien.

I Rejseføreren kan du se hvilke fortællinger der bliver indspillet i fremtiden – du kan bl.a. se frem til fortællinger af Selma LagerlöfHerman Bang, J.P. Jacobsen og H.C. Andersen. Hvis du har forslag til tekster eller forslag til samarbejder, må du meget gerne tage kontakt.

I bunden af siden kan du finde links til nogle af de platforme hvor du kan abonnere på podcasten.

Musikken der optræder som intro og outro i de fleste afsnit er Aquarium komponeret af Camille Saint-Säens og her indspillet af Kevin MacLeod og hentet fra FreePD.com med Creative Commons 0-licens. Øvrige musiknumre vil være angivet i enten afsnitbeskrivelsen eller på afsnittets tilhørende side på forlæst.dk.

Jeg tillader mig generelt at lave mindre moderniseringerne af teksterne hvis der er bøjninger og ord som vil skurre i moderne lytteres ører eller være uforståelige for de fleste. Ved danskskrevne tekster er jeg mere forsigtig med dette, mens jeg tager mig større friheder ved oversatte tekster.

Statistik

Samlet spilletid: 33 timer og 24 minutter

Antal afsnit: 69

Gennemsnitslængde for afsnittene: 29 minutter

Alle afsnit

"Mulan" (2021-06-28)

Visuel oversigt